Banner2
Kategorie Sklepu
Powiadomienia
Informowanie o Produktach
Informuj mnie o aktualizacjach tego produktu
Kontakt
Masz pytania lub uwagi? Jesteśmy do Twojej dyspozycji w godzinach:
• pn-pt
9:00 - 17:00
wyślij zapytanie
tel. 12 444 60 20
tel. 12 444 61 20
fax 12 444 62 30
Wszystkie oferowane przez nas towary objęte są gwarancją producenta lub importera.
Masz pewność, że zakupione części są w 100% nowe, oryginalne i na gwarancji!
Klocki Hamulcowe EBC Green Stuff - Recenzje
wyświetlono od 1 do 15 (z 15 znalezionych) strona:  1 

Snake czwartek, 18 sierpień 2016
Pojazd: Honda Civic type r
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 20-50%
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Posiadam tarcze turbo groove na oś przednią do tego klocek red stuff. Tył podstawowa tarcza EBC i do tego green stuff. Jest to już kolejny komplet który posiadam. Autem sporadycznie jeżdżę na tor oraz użytkuje go codziennie. Autem jeżdżę dość szybko i hamulce często dostają ostro w kość. Nigdy w życiu nie miałem problemu. Jeśli ktoś oczekuje dobrego hamowania i ma mocne auto to bardzo polecam taki zestaw jak u mnie a z pewnością będzie zadowolony.

sowek wtorek, 24 listopad 2015
Pojazd: Honda Civic VIII 1.8
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 5/5 5/5

Z konieczności uszkodzenia tylnych tarcz zakupiłem komplet na przód i tył razem z tarczami EBC TG. Skuteczność hamowania zauważalna od razu. Początkowo musiałem się przyzwyczaić do wyższego hałasu, ale ten mankament jest zrekompensowany działaniem hamulców w każdych warunkach. W porównaniu do kompletu fabrycznego jest o 30-50% lepiej. Samochód posiadałem od nowości - tarcze dojechały do 135 tys. (od 68tys.) i samochód zmienił właściciela :( POLECAM.

Wicja czwartek, 26 marzec 2015
Pojazd: Citroen C4 Picasso
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 4/5 4/5

Klocki używane z tarczami EBC standard. Nie mam porównania do wcześniejszego zestawu ponieważ był zamęczony totalnie. Hamowanie skuteczne i bezstresowe. Klocki pylące okropnie. Nie wiem jak wyższa półka wyrobów EBC ale standard tak klocków jak i tarcz wyglądem nie powala na kolana. Więcej na ten temat w opisie tarcz.

forynek poniedziałek, 09 marzec 2015
Pojazd: Micra k11 1.3
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 4/5 4/5

hamulce uzywane w miescie, poza miastem, na autostradzie, podczas wyscigow ulicznych i raz urzadzilem sobie "hillclimb" ;-) sprawowaly sie bardzo dobrze, nigdy nie odmowily posluszenstwa, hamuja skutecznie od samego poczatku.

piotr wtorek, 08 kwiecień 2014
Pojazd: vw golf r32
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 2/5 2/5
Odporność na Fading: 2/5 2/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 2/5 2/5
Zużycie: 3/5 3/5

Niestety marka nie jest warta swojej ceny , tarcze kiepskiej jakości - szczególnie czuć to w mocnych autach. Klocki nie charakteryzują się niczym specjalnym - dobrej jakości seryjny sprzęt zachowa się tak samo albo nawet lepiej. Raczej gadżet dla amatorów tuningu i poprawy samopoczucia.

Krzys poniedziałek, 10 luty 2014
Pojazd: celica VII 2004
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 1/5 1/5

Klocki ogólnie spoko, nie wiem czy są warte swojej ceny hamuja tak samo jak zwykle ATE sa bardziej odporne na przegrzanie cena dwa razy droższa.Tak jak ate starczaja mi na okolo rok jeżdżenia około 20tyś km. Dla normalnego użytkownika starcza spokojnie na 2-3 lata

diwidi sobota, 23 listopad 2013
Pojazd: samochód
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 3/5 3/5
Odporność na Fading: 2/5 2/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 3/5 3/5

Po założeniu tych klocków i tarcz Turbo Groove nie odczułem poprawy względem seryjnego zestawu. Klocki dużo pylą i zużywają się nieco szybciej niż OEM. Po 15 minutach jazdy na krętym torze okładzina popękała i oddzieliła się (na połowie lub całości) od klocka. Stało się to, gdy okładziny było jeszcze 3-4mm. Podsumowując- klocek przeciętny na ulicy, przeciętny na torze i niezbyt odporny na duże temperatury.

Mikołaj sobota, 24 sierpień 2013
Pojazd: Astra GTC 1.6 Turbo
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 2/5 2/5

Klocki mam od 3 tygodni. 2 razy byłem na track dayu, łącznie może około 40 okrążeń w Poznaniu, poziom zużycia oceniam na 90%. Hamują ok, nie przegrzewają się, natomiast strasznie szybko się kończą. No cóż chyba czas na redy

WAWRZ wtorek, 17 lipiec 2012
Pojazd: Honda Civic EP2
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

super klocki!

muzak wtorek, 12 lipiec 2011
Pojazd: Peugeot 406 coupe
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 4/5 4/5

Nie rozumiem o jakich lepszych osiągach hamowania mówi producent, ale nie czuję żadnej różnicy pomiędzy tarczami oraz klockami montowanymi seryjnie przez Peugeota a tarczami EBC standard i klockami EBC Green Stuff (które podobno przebijają seryjniaki). Jedynie, co zwraca moją uwagę, to stopień pylenia klocków EBC. Jest zatrważający! Bez szczotkowania felg pozostają "żółte" odcienie.

Walercik poniedziałek, 06 czerwiec 2011
Pojazd: Volvo 850 2.3 Turbo
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 20-50%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

W końcu moje Volvo 850 zaczęło hamować. Klocki + tarcze Black Diamond. Volvo 850 to dość duże auto i fabryczne hamulce nie bardzo dają radę, po wymianie auto fantastycznie hamuje. Hamulce + dobre opony i ABS praktycznie nie załącza się przy hamowaniu nawet ze 160km/h. Serdecznie polecam. Klocki też praktycznie wcale nie pylą.

Krystian środa, 13 październik 2010
Pojazd: Renault Espace 3.0
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Używam ich z tarczami EBC Standard. Dobrze hamują i stosunkowo wolno się zużywają. Reasumując to dobry produkt.

GOTlib piątek, 10 wrzesień 2010
Pojazd: Ford C-Max
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 5/5 5/5

super z tarczami turbo groove !!!

wtorek, 27 kwiecień 2010
Pojazd: punto 1,9 JTD
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 50-100%
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Mam green stuff zrobilem na nich juz 45kk i jeszcze zyją:)Bardzo mala scieralnosc.Polecam wszystkim:)Bardzo dobre klocki

Michał środa, 07 kwiecień 2010
Pojazd: Toyota Corolla 1.6
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

trochę niższa ocena za wygląd bo robią wyżłobienia na tarczach, poza tym super klocki - lepsze hamowanie od serii
wyświetlono od 1 do 15 (z 15 znalezionych) strona:  1 

Napisz Recenzję
Najnowsze Opinie
Klocki Hamulcowe Hawk Performance HPS
Klocki Hamulcowe Hawk Performance HPS
Skuteczność Hamowania:
4 z 5 Gwiazdek!
Odporność na Fading:
5 z 5 Gwiazdek!
Wygląd/Pylenie:
4 z 5 Gwiazdek!
Poziom Hałasu:
4 z 5 Gwiazdek!
Zużycie:
5 z 5 Gwiazdek!
Subiektywna ocena klocków po przejechaniu ok. 10.000 km w zestawieniu z tar...

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.

[zamknij]