Banner2
Kategorie Sklepu
Powiadomienia
Informowanie o Produktach
Informuj mnie o aktualizacjach tego produktu
Kontakt
Masz pytania lub uwagi? Jesteśmy do Twojej dyspozycji w godzinach:
• pn-pt
9:00 - 17:00
• sobota
10:00 - 14:00
wyślij zapytanie
tel. 12 444 60 20
tel. 12 444 61 20
fax 12 444 62 30
Wszystkie oferowane przez nas towary objęte są gwarancją producenta lub importera.
Masz pewność, że zakupione części są w 100% nowe, oryginalne i na gwarancji!
Tarcze Hamulcowe EBC Ultimax - Recenzje
wyświetlono od 1 do 10 (z 10 znalezionych) strona:  1 

slavco wtorek, 13 marzec 2018
Pojazd: Octavia III RS TSI
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 1/5 1/5
Zużycie: 1/5 1/5

Witam, do samochodu o mocy 240KM założyłem zestaw Ultimax + YellowStuff. Hamowanie powiem że jest dobre ale odgłosy straszne. Myślałem że się dotrą, ale hałas tak jakby zużytych klocków był przez cały żywot klocków czyli 18tyś km. Nie polecam zakupu, cena wysoka, jakość jak widać po użytkowaniu słaba. Dodam że tarcze są i były proste nic nie bije na kierownicy ale buczenie/huczenie klocków jest tak duże że człowiek się zastanawia czy to się nie rozleci.

bartosz37 poniedziałek, 10 lipiec 2017
Pojazd: Honda Accord VII
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 1/5 1/5
Zużycie: 3/5 3/5

Te tarcze są BARDZO głośne. Nie jeden mechanik po przejechaniu się samochodem zastanawiał się, czy klocki się nie skończyły.

Pavlo sobota, 22 kwiecień 2017
Pojazd: Mondeo MKIV
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 4/5 4/5

Założony tylko przód z Yellowstuff efekt poprawy hamowania - jakbym pozbył się pasażerów w samochodzie, ale zestaw spaliłem(pokrzywiłem tarcze). Założyłem komplet przód tył z Yellowstuff i po kłopocie, za jakiś czas będzie kolejny, bo nic innego sobie nie wyobrażam. Poziom hałasu nie ma co kryć, słyszalny, ale rekompensuje mi to brak problemów z hamulcami. Zero krzywienia, skuteczność hamowania przy powtarzalności z dużych prędkości rewelacyjna. Zużycie dobre, na innych markach przejeżdżałem może więcej kilometrów ale hamowania nie było. Ja polecam.

Jaro sobota, 15 kwiecień 2017
Pojazd: CLS 320 CDi
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 1/5 1/5
Zużycie: 1/5 1/5

Zalozylem komplet tarcz ultimax+ yellow stuff. Po przejechaniu okolo 15 tys jazda tylko autostradowa zaczęły mocno huczeć z duzej prędkości. Im dluzej jezdzilem tym ta prędkość w porównaniu do huczenia obnizala sie. Po 18 tys klocki sie skonczyly a huczenie przy hamowaniu niezapomniane do dziś. Widoczne rowniez duze zuzycie traczy. A mialo byc tak pięknieee. Nie polecam nikomu zestawu ultimax+yellow. Tragedia.

Tefon wtorek, 10 styczeń 2017
Pojazd: Lexus LS
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 3/5 3/5
Odporność na Fading: 1/5 1/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 3/5 3/5

Tarcze EBC Ultimax i klocki Green Stuff założone na nowe piasty. Po założeniu sprawdzone bicie 0,04mm i 0,03mm czyli w tolerancji producenta. Po 2000km drgania na kierownicy spowodowane prawdopodobnie odkształceniem tarcz. Nie polecam do aut ciężkich i mocnych. Tarcze przereklamowane i nie warte swojej ceny.

Bart środa, 22 styczeń 2014
Pojazd: Honda Civic 1.8
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 2/5 2/5
Odporność na Fading: 1/5 1/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 2/5 2/5
Zużycie: 2/5 2/5

Wymieniłem przednie tarcze z klockami EBC i po przejechaniu zaledwie 2000km (jazda nie agresywna), tarcze odkształciły się tak, że każde hamowanie z prędkości powyżej 40km/h kończyło się biciem na kierownicy - porażka. Dodam, że w tym czasie nie hamowałem nagle z dużej prędkości. NIE POLECAM !

Jacek poniedziałek, 11 listopad 2013
Pojazd: BMW E66 3.0d
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 2/5 2/5
Odporność na Fading: 1/5 1/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 1/5 1/5
Zużycie: 2/5 2/5

Po przejechaniu 15 tysięcy , jazda dość szybka i agresywna po dobrym rozgrzaniu mocno się odkształcająco powoduje bardzo durze drgania na kierownicy.Tarcze Ultimax + klocki YellowStuff. Nie polecam miał to być rewelacyjny zestaw ,niestety.

fikoł czwartek, 04 lipiec 2013
Pojazd: VW Golf V GTI
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Rewelacja ! Trzeci zestaw i wreszcie auto hamuje ;-) Polecam !

Rafał poniedziałek, 27 czerwiec 2011
Pojazd: Saab 9-5 2.3 Aero
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Tarcze spisują sie bardzo dobrze, zamontowane z klockami EBS Red, to co mnie zawsze irytowało to duże pylenie, teraz jest z tym spkój :).Tarcza idealnie równo się złużywa, głosność nie widzę różnicy w porównaniu do standardowych. Bez dwóch zdań polecam w porównaniu do "uznanych" zamieników różnica na plus jest kolosalna, zero rdzy :) !

SZEZ piątek, 03 wrzesień 2010
Pojazd: Opel Calibra 2.5
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 4/5 4/5

calkiem fajne tarcze co prawda ostatecznie pokrzywily sie ale pod sam koniec swojego zycia
wyświetlono od 1 do 10 (z 10 znalezionych) strona:  1 

Napisz Recenzję
Najnowsze Opinie
Klocki Hamulcowe EBC Yellow Stuff
Klocki Hamulcowe EBC Yellow Stuff
Skuteczność Hamowania:
5 z 5 Gwiazdek!
Odporność na Fading:
4 z 5 Gwiazdek!
Wygląd/Pylenie:
2 z 5 Gwiazdek!
Poziom Hałasu:
4 z 5 Gwiazdek!
Zużycie:
4 z 5 Gwiazdek!
Klocki kupione z tarczami DBA STREET T2, tutaj nie ma kompromisów... Na aut...

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.

[zamknij]