Banner2
Kategorie Sklepu
Powiadomienia
Informowanie o Produktach
Informuj mnie o aktualizacjach tego produktu
Kontakt
Masz pytania lub uwagi? Jesteśmy do Twojej dyspozycji w godzinach:
• pn-pt
9:00 - 17:00
• sobota
10:00 - 14:00
wyślij zapytanie
tel. 12 444 60 20
tel. 12 444 61 20
fax 12 444 62 30
Wszystkie oferowane przez nas towary objęte są gwarancją producenta lub importera.
Masz pewność, że zakupione części są w 100% nowe, oryginalne i na gwarancji!
Tarcze Hamulcowe Black Diamond Combi - Recenzje
wyświetlono od 1 do 17 (z 17 znalezionych) strona:  1 

qla125p piątek, 06 kwiecień 2018
Pojazd: seat alhambra 1.9tdi
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Zalozone na przod i tyl z klockami black diamond i jestem bardziej niz zadowolony,chodz pare razy tylne tarcze zrobily sie fioletowe,ale po ostudzeniu wrocily do normalnego koloru.Trzeba uwazac tylko zeby nabraly temperatury, bo mozna sie przejechac.Dla mnie bomba.

Piana_sta sobota, 25 czerwiec 2016
Pojazd: Grand Espace 3.5 V6
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Tarcze mogę szczerze polecić, po zamontowaniu tarcz i przejechaniu 1000 km znalazłem się w sytuacji kiedy zmuszony byłem zatrzymać samochód z 180 km/h do zera i tarcze nie poddany się! Super tarcze po 45 tys. km połowa zużycia. Poleccam!

Savage piątek, 16 styczeń 2015
Pojazd: BMW 320td 150 km
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Kupiłem te tarcze razem z zestawem klocków HPS performance niebieskie. Siła hamowania jest imponująca, nie czuć w ogóle że się przegrzewają, żadnego bicia czy straty siły hamowania. po kilka razy hamowałem ze 160 do ok 80 i działają perfekcyjnie. Moc mam fabryczną ale auto swoje waży a i jeżdżę bardzo agresywnie wiec fabryczne tarcze dawno się zwichrowały. Polecam te tarcze wszystkim nie zdecydowanym. Na hamulcach nie ma co oszczędzać.

maździk czwartek, 08 styczeń 2015
Pojazd: mazda CX-9
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 5/5 5/5

Rewelacja bez dwóch zdań !! CX-9 to bardzo dobre auto, ale ma jedną wadę - hamulce. Dzięki tym tarczom i klockom ( chyba Galfer Sport, już nie pamiętam dokładnie ) mam wreszcie spokój !! W gratisie jest super skuteczność :-). Zrobiłem na tym zestawie ponad 30k km i nie zamieniłbym go na nic innego. W tym czasie oryginalne hamulce wymieniłbym już 2 razy.

bios poniedziałek, 14 październik 2013
Pojazd: Mazda 6 2.3T
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Do kolegi Walercik: jeżeli masz Volvo T5 z podniesioną mocą, czyli pewnie ponad 300KM i zakładasz klocki GreenStuff (jak piszesz kilka recenzji wcześniej) to nie dziw się, że popękały Ci tarcze. I tak długo wytrzymały, bo te klocki zapewne paliły się na nich nonstop. Minimum do takiego auta to chyba YellowStuff. Mi je polecili w tym sklepie przy oryginalnej mocy. Mam drugi komplet tarcz BD w drugim aucie właśnie z YS i jest moc w hamulcach. Zwłaszcza Maździuchna mocno odczuła lepsze heble, bo oryginały były tragiczne. Polecam, ale z dobrymi klockami!

Walercik poniedziałek, 20 maj 2013
Pojazd: Volvo 850 T5 R
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: podwyższona 20-50%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 3/5 3/5

Po niecałych dwóch latach przednie tarczę pękły :/ myślałem że jednak wytrzymają więcej!

thmed piątek, 05 październik 2012
Pojazd: BMW 540i
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Około rok temu kupiłem te tarcze do mojej BMW 540 razem z klockami Hawk HPS - jak zalecał konsultant, po roku można już coś powiedzieć - spisują się rewelacyjnie, zero bicia, rzeczywiście hamują tym skuteczniej im bardziej są rozgrzane, nie tworzy się poduszka gazowa co było wadą poprzednich ATE, wyhamowanie ciążkiego, bo prawie 2 tonowego auta z 220 do 40/h (za ciągnikiem) na drodze o połowę krótszej, ponadto nie muszę w trakcie ostrego hamowania kilka razy popuszczać hamulec - (poducha gazowa w ATE), znacznie mniej pylą - mam felgi Alpiny, ładne ale widać na nich pył hamulcowy - teraz nie ma przez cały sezon - normalne mycie całego auta bez dodatkowego mycia felg. Zużywają się conajmniej 2x wolniej - a używam ich mocno - automat nie ma hamowania silnikiem. Zdecydowanie POLECAM.

gienek czwartek, 16 luty 2012
Pojazd: Toyota Land Cruiser
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 4/5 4/5

polecam połączenie z klockami EBC Yellow Stuff

Walercik poniedziałek, 06 czerwiec 2011
Pojazd: Volvo 850 2.3 Turbo
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 20-50%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

W końcu moje Volvo 850 zaczęło hamować. Klocki EBC GS + tarcze BD. Volvo 850 to dość duże auto i fabryczne hamulce nie bardzo dają radę, po wymianie auto fantastycznie hamuje. Hamulce + dobre opony i ABS praktycznie nie załącza się przy hamowaniu nawet ze 160km/h. Serdecznie polecam. Pierwsze 400km praktycznie brak hamulców, później zrobiło się lepiej po 700km auto reaguje na najmniejsze wciśnięcie pedału hamulca.

Arek poniedziałek, 07 luty 2011
Pojazd: Mercedes E320CDI
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Czuc ze te tarcze pracuja a auto wreszcie hamuje tak jak hamowac powinno. To nie sa tarcze ktore beda caly czas czarne, po niedlugim czasie staja sie normalne, srebrne. Polecam!

xx piątek, 29 październik 2010
Pojazd: mitsubishi lancer
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

polecam!

Mirko czwartek, 30 wrzesień 2010
Pojazd: Mitsubishi EVO 9
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Po perypetiach z innymi "sportowymi" tarczami te naprawdę dają radę. Nawet lekki track day od czasu do czasu im nie szkodzi ;)). Świetny produkt za sensowne pieniądze.

AUDIK sobota, 11 wrzesień 2010
Pojazd: Audi A8 4.2
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

mój mechanik polecił mi te tarcze po tym jak pogiąłem EBC i różnica jest kolosalna - tarcze nie krzywią się, są dużo cichsze i nawet ładniejsze :-). Jak już wspomniał ktoś wcześniej, rzeczywiście rdzewieją ale jak każde tarcze. EBC też zardzewiały, przecież to żeliwo a nie aluminium - musi rdzewieć ;-).

Gość środa, 01 wrzesień 2010
Pojazd: Honda Legend
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 1/5 1/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 1/5 1/5

Tarcze totalna porazka! Po miesiacu byly calkiem wygiete. Nikomu nie polecam!! Po pol roku zostaly calkiem zjedzone przez klocki!! Te tarcze, to jakies nieporozumienie.

daro poniedziałek, 09 sierpień 2010
Pojazd: audi a3
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 1/5 1/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

tarcze solidne jak na nawiercane w miare ciche ...zaskoczył mnie wygląd szczerze spodziewałem się ze bedą czarne a one po dwóch dniach zardzewiały tak samo jak te chińskie

Grzesiek sobota, 17 lipiec 2010
Pojazd: Mercedes E320
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony skutecznością zestawu Black Diamond. Czuć to zwłaszcza na trasie - auto staje dęba. Do tego zero piszczenia. Na prawdę warto, polecam!

witek piątek, 23 kwiecień 2010
Pojazd: Ford Focus 2.0
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Mam je z klockami Black Diamond i naprawdę super efekt. Tarcze prezentują się super a hamują jeszcze lepiej :)!
wyświetlono od 1 do 17 (z 17 znalezionych) strona:  1 

Napisz Recenzję
Najnowsze Opinie
Klocki Hamulcowe EBC Yellow Stuff
Klocki Hamulcowe EBC Yellow Stuff
Skuteczność Hamowania:
4 z 5 Gwiazdek!
Odporność na Fading:
4 z 5 Gwiazdek!
Wygląd/Pylenie:
3 z 5 Gwiazdek!
Poziom Hałasu:
1 z 5 Gwiazdek!
Zużycie:
1 z 5 Gwiazdek!
Witam, do samochodu o mocy 240KM założyłem zestaw Ultimax + YellowStuff. Ha...

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.

[zamknij]