Banner2
Kategorie Sklepu
Powiadomienia
Informowanie o Produktach
Informuj mnie o aktualizacjach tego produktu
Kontakt
Masz pytania lub uwagi? Jesteśmy do Twojej dyspozycji w godzinach:
• pn-pt
9:00 - 17:00
• sobota
10:00 - 14:00
wyślij zapytanie
tel. 12 444 60 20
tel. 12 444 61 20
fax 12 444 62 30
Wszystkie oferowane przez nas towary objęte są gwarancją producenta lub importera.
Masz pewność, że zakupione części są w 100% nowe, oryginalne i na gwarancji!
Klocki Hamulcowe Hawk Performance HPS - Recenzje
wyświetlono od 1 do 12 (z 12 znalezionych) strona:  1 

Olek czwartek, 25 styczeń 2018
Pojazd: Mitsubishi Ecli 3.0
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 1/5 1/5
Odporność na Fading: 4/5 4/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 5/5 5/5

W odczuciu są to dość twarde klocki. Ma się odczucie, że nie hamują. Używałem je z tarczami Hawk oraz DBA. W obu wypadkach zachowują się tak samo. Faktem jest, że ich zużycie jest minimalne. Nie piszczą. Może za mało na nich jeździłem, nie wiem. W każdym razie docierają się niezwykle długo. Za długo. Może trzeba je dość ostro traktować codziennie, to będzie lepiej. W każdym razie klocki nie dla mnie i nie na miasto.

Konrad piątek, 15 wrzesień 2017
Pojazd: Lexus GS 4.3L 285KM
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 3/5 3/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Cóż, klocki znacząco przekroczyły moje oczekiwania. Przez pierwsze 400-500km prawie nie hamują, ale przynajmniej są idiotoodporne w kwestii dobrego dotarcia. Potem to już bajka. Pierwsze hamowanie jak na stocku, każde kolejne daje wrażenie wgryzania się opon w asfalt. Przy mojej jeździe dość często po wyjściu z auta czuję smród spalonych klocków. Ale to tylko smród - klocki mają się dobrze i najwyraźniej nie chcą się poddać nawet przy ostrym pałowaniu. Przejechałem za mało, żeby ocenić faktyczne zużycie, ale póki co jestem zszokowany tym, jak dobrze sobie radzą z ciągłą pracą w wysokich temperaturach. Warte każdych pieniędzy.

Piotrek poniedziałek, 05 czerwiec 2017
Pojazd: Hyundai Trajet
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

Klocki są moim zdaniem rewelacyjne. Chcesz po prostu pobujać się spokojnie po mieście? masz troszkę lepsze hebelki i cisze spokój. Chcesz poszaleć? szalej , 1 hamowanie jest fajne bo się nie męczą ale 2 i 3 jest rewelacyjne - siła hamowania rośnie zamiast spadać jak to zwykle ma miejsce. Auto co prawda nie jest demonem prędkości ale waży bardzo dużo i uwielbiało giąć każde tarcze aż do tego momentu. Polecam również obsługę sklepu mają ogromną wiedzę.

Robert czwartek, 05 listopad 2015
Pojazd: BMW 523i
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Zestaw - przednia oś: klocki Hawk Performance HPS oraz tarcze ATE Power Disc: Mam ciężką nogę i prawie zawsze się śpieszę , hamulce nie mają ze mną lekkiego życia podobnie jak opony ale do sedna: zestaw wytrzymał 80 000 km i klocki zdarły się do połowy a tarcze o dziwo się nie pokrzywiły ale zdarły się tak, że nie widać nacięć- niesamowite co dają dobre klocki w połączeniu z byle jakimi tarczami - ATE. Jak najbardziej polecam!!!

Kuba czwartek, 21 maj 2015
Pojazd: Saab 9-5
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: podwyższona 20-50%
Styl Jazdy: umiarkowany

Skuteczność Hamowania: 2/5 2/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 3/5 3/5
Zużycie: 5/5 5/5

Spodziewałem się dużo więcej. Samochód hamuje najwyżej jak na zwykłych klockach, a czasami mam wrażenie, że jest gorzej, spóźniona reakcja, jedyny plus to odporność na temperatury. Natomiast czy hamulce są ciepłe, czy zimne, niczym nie zachwycają. Możliwe, że wynika to z masy samochodu. Słyszałem, że w lekkich samochodach sprawują się lepiej. Jak tylko będę miał możliwość to wymienię na ferodo.

Levis sobota, 08 listopad 2014
Pojazd: Saab 9-3
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: podwyższona 100-200%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 2/5 2/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 4/5 4/5

Dobre klocki w dobrej cenie. Poprzedni zestaw ferodo premier skończył się po około 35kkm (tarcza gładka) Obecnie na tych klockach mam zrobione około 8kkm, jest dobrze. Dobra skuteczność hamowania i doskonałą odporność temperaturowa przy kilkukrotnym hamowaniu z prędkości 200-50. Mocno pylą ale nie o czysta felgę w samochodzie chodzi. Masa samochodu około 1450kg, 320KM, średnica tarczy 330mm przód 300mm tył. Polecam dla wymagających.

M Power sobota, 07 grudzień 2013
Pojazd: BMW 530d
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 4/5 4/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

te klocki plus oryginalne tarcze to bajka. hamowanie odczuwalnie mocniejsze, a zużycie dużo mniejsze niż klocków TRW. TRW wystarczyły na 25t km, a na Hawkach mam już zrobione 35t km i jeszcze sporo ich zostało. pewnie około 50t km na nich zrobię :-]. Na bank kupię je jeszcze raz.

Kimi9 czwartek, 19 kwiecień 2012
Pojazd: Honda Civic Type-R
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 4/5 4/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 4/5 4/5

To już mój drugi komplet tych klocków. Mam je z tarczami Black Diamond grooved6 i jestem z tego zestawienia bardzo zadowolony. Hamulce czasami aż śmierdzą z przegrzania :-), ale nigdy nie ma spadku skuteczności czy drgań na kierownicy. Pierwszorzędny stosunek ceny do jakości.

Mick środa, 09 marzec 2011
Pojazd: Seat Exeo
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

pierwsza klasa! polecam!!!!

Arek poniedziałek, 07 luty 2011
Pojazd: Mercedes E320CDI
Używany Głównie: autostrady
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: sportowy

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 4/5 4/5
Zużycie: 5/5 5/5

Hamuja juz od zimnych tarcz ale im bardziej rozgrzane tym lepiej. Godne polecenia. Mocnym zaskoczeniem bylo to ze zuzywaja sie znacznie wolniej od oryginalnych klockow Mercedesa.

caddy piątek, 11 czerwiec 2010
Pojazd: Nissan 200SX
Używany Głównie: miasto
Moc Silnika: podwyższona 0-20%
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

super z tarczami black diamond!!!

Maggic środa, 21 kwiecień 2010
Pojazd: BMW 3 E36 2.8
Używany Głównie: poza miastem
Moc Silnika: fabryczna
Styl Jazdy: agresywny

Skuteczność Hamowania: 5/5 5/5
Odporność na Fading: 5/5 5/5
Wygląd/Pylenie: 5/5 5/5
Poziom Hałasu: 5/5 5/5
Zużycie: 5/5 5/5

bija na głowę wszystkie klocki, które miałem! w każdej kategorii 5+
wyświetlono od 1 do 12 (z 12 znalezionych) strona:  1 

Napisz Recenzję
Najnowsze Opinie
Tarcze Hamulcowe EBC Ultimax
Tarcze Hamulcowe EBC Ultimax
Skuteczność Hamowania:
4 z 5 Gwiazdek!
Odporność na Fading:
4 z 5 Gwiazdek!
Wygląd/Pylenie:
3 z 5 Gwiazdek!
Poziom Hałasu:
1 z 5 Gwiazdek!
Zużycie:
1 z 5 Gwiazdek!
Witam, do samochodu o mocy 240KM założyłem zestaw Ultimax + YellowStuff. H...

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.

[zamknij]